Wat is nou Engelse dressuur 

Iedereen kent het wel die in de paardensport zit. Lekker trainen en wedstrijden rijden om te kijken wat de graat is van je niveau waar jij en  je paard zich in bevind. Toch komt ook de Engelse dressuur zoals wij die kennen ergens vandaan. 

De grondlegger is de klassieke dressuur.  Maar door de Engelse is deze aangepast om de ruiter sneller op te kunnen leiden. Vandaar dat de klassieke dressuur niet of nauwelijks bekend is met lichtrijden. Licht rijden is later pas aan de orde gekomen. En zo is de dressuur die we nu kennen steeds met de tijd aangepast. Ook het doel van trainen is aangepast. Van strijders tot circus en status paard naar wat we nu kennen de wedstrijd sport. Maar ook in de dressuur die we nu kennen gaat alles om een betrouwbaar, wendbaar en actief paard. Deze aspecten blijven terug komen.

Dat heeft een reden. 

Want als wij niet leren hoe in ze paarden ons moeten dragen, en wij als mensen op hun rug willen genieten. Zullen wij ervoor moeten zorgen als ruiter dat dit gebeurd op een goede en verantwoorde manier.